Zatáhni
Léto na grilu

Rady a tipy

Grilování na plynu s vůní dřeva

Grilování na plynu s vůní dřeva

Provoňte svojí párty... Možností využití plynových grilů je dnes nepřeberné množství a jejich výrobci chtějí vyjít vstříc všem svým zákazníkům a nabídnou i příslušenství, které obohatí chuť vašeho jídla a zážitek z grilování zase o kousek víc.

V případě využití tzv. kouřových trubic nejde pouze o kousek, ale o velký kus. Princip je zcela jednoduchý a díky rozmanitému výběru dřevin může mít vaše grilování více chutí a vůní. Nejčastěji se využívají trubice z nerezavějící oceli, které se naplní pilinami a ponoří na minimálně 30 minut to studené vody. Vlhkost je velmi důležitá a tak doporučujeme piliny máčet ideálně na dobu jedné hodiny. Využít se dá hned 2 krát. 1. Jako doplněk při grilování, kdy je trubice s pilinami uložena na krajním hořáku a maso se klasicky griluje na druhém, případně třetím hořáku a získává tak chuť a vůni z dřevin, nebo 2. Jako zdroj při uzení. V takovém případě je hořák nad kterým je trubice umístěna jediným zdrojem tepla a maso se udí v kouři. Takový proces je zdlouhavý a trvá několik hodin. Je nutné při něm vyměnit také náplň trubice, ideálně mít připravenou trubici náhradní. Výsledek samotný je však oslňující a posune vaše kulinářské umění zase o kus dál.