Zatáhni
Léto na grilu

Rady a tipy

Připravte se na sezonu...

Připravte se na sezonu...

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, zvuk grilujícího se steaku, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny. Po nekonečných zimních měsících konečně zase začíná grilovací sezona.

Jaro je tady a s ním i skvělá nálada, kterou nám vlilo do těla zlepšující se počasí. Všechno kvete a nás to láká ven a začínáme střádat plány na první zahradní grilovačku. Snad není společenské aktivity, která by více souvisela s jarním a letním obdobím  a co je lepšího, než posezení s přáteli a rodinou za doprovodu vonícího masa při sklence dobrého piva, či vína? Vše musí být perfektní a stejně jako se připravujete se svým vozem na zimní sezónu, je třeba váš gril připravit na tu letní. Určitě není třeba jezdit s vaším grilem na předsezónní kontrolu, ale je dobré než váš gril poprvé roztopíte, udělat malou prohlídku. Rozsah a náročnost takové kontroly závisí na typu grilu, který používáte a pokud jste váš gril na dřevěné uhlí na konci sezóny důkladně očistili, tak vás teď už nečeká moc práce. Stačí dotáhnout pár šroubků, důkladně očistit zejména grilovací rošty a vše co přijde do styku s potravinami a můžeme rozdělat.

 

Grily elektrické jsou v tomto směru prakticky bez údržbové, ale i tak doporučujeme nic nepodcenit a zkontrolovat základní funkce, pevnost a hlavně izolaci přívodního kabelu a funkčnost regulátoru teploty.

 

Grily plynové jsou o něco náročnější a bude dobré, pokud za pomocí manuálu vyčistíte všechny části, které výrobce doporučuje a zkontrolujete nejen pevnost konstrukce, ale hlavně funkčnost hořáku, zapalování a těsnost přívodních hadic. I drobná nečistota na hořáků může značně omezit výkon  vašeho grilu a nebo způsobit nepříjemnosti.

 

My vám přejeme, aby jste do nové sezóny odstartovali s chutí a na maximum si užili každé grilování.