Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Burgery

c3e02e91d9afcc36cc5bd527a78af6bb.jpg

Jemné máslové hamburgery

Ingredience
1400g mletého hovězího masa
450g mletého vepřového masa
4 lžíce změklého másla
40ml Jacka Danielse
1 nadrobno nakrájenou cibuli
3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíci omáčky Worcester
1 lžíci dijonské hořčice
Špetku soli, pepře a pálivé papriky
1 lžíci nasekané čerstvé petržele
6-12 housek na hamburgery
½ šálku rozpuštěného másla na potření housek

Dřív se hamburgery smažily na máslu a máslem byly také potřeny hamburgerové housky. Bylo toto spojení osudové? Ano, je, zkuste tyto hamburgery a uvidíte sami.
26. března jsem se zúčastnil show Venkovský život a měl jsem možnost pozorovat video Teda Readera, kde vyprávěl o tomto nejlepším máslovém hamburgeru! Bylo to skvělé koukání a na konci se všem jen sbíhaly sliny.

Zobrazit detail
3b0791e35bcce3e68f903893a1a8f328.jpg

Hamburgery

12 karbanátků
3 porce jako hlavní chod, nebo 4 porce jako předkrm
Doba přípravy: 20 minut
Doba odpočinku karbanátků: 1 hodina
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
340g mletého vysokého roštěnce
340g mleté svíčkové (nebo nízkého roštěnce)
2 lžičky prolisovaného česneku
¼ šálku nadrobno nakrájené cibule
1 a ¼ lžičky soli
½ a 1/8 čerstvě namletého černého pepře
12 housek na hamburger rozříznutých napůl
2lžíce rozpuštěného másla na potření housek
6 plátků slaniny opečené dokřupava, vysušené a nakrájené na asi 5 centimetrové kousky

Zobrazit detail