Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Hovězí

0dc9e8fcca86f3682b85347a4b8082dc.jpg

Telecí svíčková s restovaných česnekem, gorgonzolou a houbami

4 porce
Doba marinování: 30 minut
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
2 hlavičky česneku
2 lžíce olivového oleje
Sůl a čerstvě namletý černý pepř nahrubo
4 filety z telecí svíčkové (každý filet by měl vážit asi 170g a měl by být silný asi 3 cm)
¼ šálku česnekové pasty na gril
2 lžíce másla
4 nakrájené šalotky
1 šálek nakrájených hřibů
1 šálek nakrájených hub shiitake
1 šálek na čtvrtiny nakrájených lišek
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíci nasekaného tymiánu
¼ šálku telecího vývaru
1 šálek rozdrobené gorgonzoly

Telecí maso je velmi chutná a křehká forma proteinů. Pokud si k tomuto jídlu chcete dát víno, skvěle se hodí Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Česnek nebo sýr se skvěle chuťově doplňují s chutí telecí svíčkové.

Zobrazit detail
4802b929c3d4b0eeb9bf8729a6f00297.jpg

Grilované steaky z hovězí svíčkové s karamelizovanou cibulí a houbami

4 až 6 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Doba marinování: 30 až 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
Čtvercová nebo kruhová wok pánev na gril
6 jemně prolisovaných stroužků česneku
1 lžíci dijonské hořčice
1500g hovězí svíčkové
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 velké oloupané očištěné sladké cibule nakrájené nadrobno
500g velkých žampionů nakrájených na čtvrtiny
4 nahrubo prolisované stroužky česneku
¼ šálku octa z červeného vína
1 lžíci cukru krystal
Sůl a čerstvě nahrubo namletý černý pepř

Zobrazit detail