Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Ryby

ae9b9eb09de2cb300cc635f8730f1589.jpg

Siven severní pečený na skořicovém roštu

4 porce
Doba marinády: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
24 skořicových tyčinek
2 šálky Chardonnay
1 celý očistěný siven s hlavou, měl by vážit asi 1400g až 1800g
2 oloupané a nakrájené šalotky
2 snítky rozmarýnu
Mořskou sůl a čerstvě nahrubo namletý černý pepř
Měsíčky z citronu
Ochucený rum

Kdy jsem znovu potápěl v hlubokém modrém moři, napadlo mě zkusit ugrilovat celého sivena na roštu ze skořicových tyčinek. Vždycky jsem si myslel, že skořice je na pečení a nikdy jsem to nezkusil použít na slaná jídla. Toto by mělo být velmi zajímavé.

Zobrazit detail
f6ee80c2cfb749febb9cabf5661b016c.jpg

Losos s hřebenatkami na cedrovém prkénku

Ingredience
4 vykostěné filety z lososa obecného bez kůže (každý filet by měl vážit asi 200g)
¼ šálku (60ml) bylinkového koření
1 velkou červenou nakrájenou cibuli
½ sálku (125ml) nadrobno nakrájené jarní cibulky
¼ šálku (60ml) nasekaného čerstvého kopru
3 prolisované stroužky česneku
¼ šálku (60ml) česnekové omáčky na gril
8-10 čerstvých hřebenatek
Namletý čerstvý pepř dle chuti
1 citron nakrájený na měsíčky
30 centimetrové prkénko z cedru namočené ve vodě nejméně jednu hodinu

Zobrazit detail
16c9d9d173cc77cf50b41720ae63642d.jpg

Grilovaný steak z tuňáka se salátem Niçoise

6 porcí
Doba přípravy: 1 hodina
Doba marinování: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce česnekového koření na gril
2 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z jednoho citronu
6 steaků z tuňáka (jeden steak by měl vážit kolem 200g a měl by být silný asi 2,5 cm)
Hrubozrnnou mořskou sůl
5 celých osušených ančoviček nahrubo nakrájených
1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
1 lžíci česnekového koření na gril
1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
1/4 šálku hrubozrnné Dijonské hořčice
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
Hrubozrnnou mořskou sůl a čerstvě namletý pepř
6 zralých (ne přezrálých) rozpůlených rajčat
1/2kg malých nových červených nebo bílých rozpůlených brambor uvařených doměkka
1/4kg zelených fazolí uvařených v páře doměkka
hrst očištěných ředkviček nakrájených na čtvrtiny
1 velkou žlutou paprikou očištěnou od semínek a nakrájenou na dvoucentimetrové kousky
1/2 šálku vypeckovaných zelených oliv
6 vajec uvařených natvrdo nakrájených na čtvrtiny kousek citronu
2 polévkové lžíce nakrájené čerstvé bazalky

Zobrazit detail
949e094c8263c707ca3e733777369235.jpg

Grilované steaky z halibuta s hřebenatkami a bylinkovým máslem

6 porcí
doba přípravy: 45 minut
doba vaření. 15 minut
Ingredience
(Tác na grill)
3 polévkové lžíce olivového oleje
3 polévkové lžíce česnkového koření na gril
mořskou sůl
3 filety z halibuta (každý steak by měl vážit asi 340g a měl by být silný asi 3cm)
2 polévkové lžíce másla
2 kávové lžičky nastrouhané kůry z jedné limetky
1/4 šálku čerstvě vymačkané šťávy z jedné limetky
1 polévkovou lžíci cukru krupice
45 dkg – 65 dkg čerstvých hřebenatek ve vlastní šťávě
1,5 polévkové lžíce čerstvě nasekaného koriandru
1,5 polévkové lžíce čerstvě nasekané bazalky
1,5 polévkové lžíce čerstvě nasekané máty
0,5 šálku másla nakrájeného na kousky
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 (nebo více) limetky nakrájené na čtvrtky

Zobrazit detail