Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Vepřové

599ba5e58a02015a39f4c92b8bfbbb16.jpg

Steaky z žeber marinované v červeném víně

6 porcí
Ingredience
Perforovaný plech na gril
1 malý pytel dřevěného uhlí (asi 1 kg)
4 steaky z žeber (jeden steak by měl vážit asi 340g a měl by být vysoký asi 3cm)
½ šálku (125ml) vína Cabernet Sauvignon
½ šálku (125ml) balzamikového octa
¼ šálku (60ml) olivového oleje
¼ šálku + 1 lžíci (60ml + 15ml) bílých a černých sezamových semínek
¼ šálku + 1 lžíci (60ml + 15ml) steakového koření
2 lžíce (30ml) hnědého cukru
2 lžíce (30ml) nasekané čerstvé petržele s plochými listy
Steakovou omáčku na dochucení

Tento recept je jako dělaný na speciální perforovaný tác na gril. Je to skvělý a jednoduchý způsob, jak získat tu výbornou chuť grilu na dřevěné uhlí bez toho, abyste museli nějaký vlastnit. Tyto steaky se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo ke grilované zelenině s balzamikovým octem.

Zobrazit detail
787e01686d051a63fe4f036f3d3eb2cc.jpg

Žebírka vařená v ananasové šťávě se sladkokyselou švestkovou omáčkou

4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 145 minut
Ingredience
2 řady vepřových žebírek (každá řada by měla vážit cca 1 kg)
8 šálků ananasového džusu
6 stroužků česneku
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky černého pepře
1 lžičku skořice

Sladkokyselá švestková omáčka
½ šálku kukuřičného sirupu
½ šálku švestkové šťávy
½ šálku rýžového octa
2 lžíce kečupu
1 lžíci mletého čerstvého zázvoru
1 lžíci sójové omáčky
Sůl a pepř

Zobrazit detail