Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Zelenina

9ad27de8a741bdeea2e822f2df964538.jpg

Nadvakrát pečené brambory

4 až 6 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Doba předvaření: 1 hodina
Doba konečného vaření: 10 až 30 minut
Ingredience
4 velké brambory na pečení
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíci soli
1 lžíci Creolského Cajunského koření (skládá se ze soli, papriky, škrobu, černého pepře, cibule, bazalky, česneku, fenyklu a tymiánu)
¼ šálku změklého másla
¼ šálku zakysané smetany
¼ šálku smetany ke šlehání (35%)
¼ šálku natrhaných kousků čedaru
2 šálky natrhaného švýcarského sýru
Sůl a čerstvě namletý černý pepř nahrubo dle chuti
8 plátků uzené slaniny opečené dokřupava
1 šálek uzeného kuřete nakrájeného na kostičky
2 nadrobno nakrájené jarní cibulky

Byl to skvělý víkend. V Americe ještě dnes všichni slaví Den nezávislosti. Neznám lepší způsob, jak zakončit skvělý prodloužený víkend, než perfektně připraveným šťavnatým steakem s pečenými bramborami.

Zobrazit detail
6d841d5315336aedaf38c057d1a8476b.jpg

Plněné sladké cibule na prkénku

6 porcí plněné cibule
Doba přípravy: 2 hodiny
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
2 tenká prkénka z javoru namočená ve vodě
6 velkých neoloupaných cibulí
3 šálky speciálního polotmavého piva anglického typu Ale
1 lžíci koření na mořské plody
½ šálku mozzarelly nakrájené na kostičky
¼ šálku nastrouhaného parmazánu
½ šálku strouhanky
4 plátky nadvakrát uzené slaniny, opražené dokřupava, následně nakrájené
2 lžíce nasekané čerstvé petržele
1 lžičku koření na gril
6 čerstvých mozzarellových bochánků
Sůl a pepř podle chuti

Zobrazit detail
6877a8dfbeef6f167468c101b3d2c583.jpg

Grilované steaky zabalené se salátem

Ingredience
Marináda na steaky
½ šálku (125ml) olivového oleje
½ šálku (125ml) balzamikového octa
Šťávu ze dvou limetek
2 lžíce (30ml) nastrouhaného zázvoru
podle chuti můžete přidat 2 červené thajské chilli papričky
1 kus vepřové panenky (asi 680g)
2 lžíce (30ml) steakového koření
1 hlávku ledového salátu
2 středně velké oloupané žluté cibule s neodkrojeným kořenem
2 červené, žluté nebo oranžové papriky překrojené napůl, bez semínek a stopky
450g čerstvých hub shiitake
1 lžíci (15ml) olivového oleje
2 lžíce (30ml) steakového koření
¼ šálku + ½ šálku (60ml) arašídové omáčky
½ šálku (125ml) nadrcených arašídů

Zobrazit detail