Telecí svíčková s restovaných česnekem, gorgonzolou a houbami
4 porce
Doba marinování: 30 minut
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
2 hlavičky česneku
2 lžíce olivového oleje
Sůl a čerstvě namletý černý pepř nahrubo
4 filety z telecí svíčkové (každý filet by měl vážit asi 170g a měl by být silný asi 3 cm)
¼ šálku česnekové pasty na gril
2 lžíce másla
4 nakrájené šalotky
1 šálek nakrájených hřibů
1 šálek nakrájených hub shiitake
1 šálek na čtvrtiny nakrájených lišek
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíci nasekaného tymiánu
¼ šálku telecího vývaru
1 šálek rozdrobené gorgonzoly
Telecí maso je velmi chutná a křehká forma proteinů. Pokud si k tomuto jídlu chcete dát víno, skvěle se hodí Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Česnek nebo sýr se skvěle chuťově doplňují s chutí telecí svíčkové.