Zatáhni
Léto na grilu

Recepty

Tortila s grilovaným kuřetem s krémem z limetek a koriandru

Tortila s grilovaným kuřetem s krémem z limetek a koriandru

4 porce
Ingredience
Marináda
½ šálku (125ml) Sauvignon Blanc
2 lžíce (30ml) olivového oleje
2 lžíce (30 ml) Creolského Cajunského koření (skládá se ze soli, papriky, škrobu, černého pepře, cibule, bazalky, česneku, fenyklu a tymiánu)
2 lžíce (30ml) prolisovaného česneku
2 lžíce (30ml) nasekaného čerstvého koriandru
1 nadrobno nakrájenou chilli papričku jalapeño
Salsa
3 zralá římská rajčata
1 žlutou nebo oranžovou papriku překrojenou napůl bez stopky a semínek
1 oloupanou žlutou cibuli
1 chilli papričku jalapeño bez semínek, může být nakrájená
2 lžíce (30ml) nasekaného čerstvého koriandru
Šťávu z jedné limetky
1 lžíci (15ml) olivového oleje
Creolské Cajunské koření dle chuti
Limetkový krém s koriandrem
1 šálek (250ml) zakysané smetany
2 lžíce (30ml) nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce (30ml) prolisovaného česneku
2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
Šťávu z jedné limetky
Sůl a čerstvě namletý černý pepř podle chuti
Obloha
8 taco tortill
2 šálky (500ml) natrhaného ledového salátu
1 zralé nakrájené avokádo
3 jarní cibulky nakrájené nadrobno
1 limetku nakrájenou na měsíčky

S taco tortillami je zábava. Můžete je naplnit čímkoliv chcete. Masem, sýrem, salsou, zeleninou, prostě čímkoliv, co vás napadne. Tyto kuřecí taco jsou chutné a není s nimi nuda. Celá rodina si tento recept užije.

Postup

1.Nejdříve si připravte marinádu na kuřecí prsa. V misce smíchejte Sauvignon Blanc, olivový olej, Creolské Cajunské koření, prolisovaný česnek, koriandr a chilli papričku jalapeño. Dobře promíchejte. Vložte maso do těsnícího sáčku nebo krabičky a nalijte dovnitř směs na marinádu. Zakryjte a nechte marinovat nejméně jednu hodinu v ledničce. Občas maso otočte, aby se marináda dostala všude.

2.Poté připravte salsu. Nadrobno nasekaná římská rajčata, papriku, cibuli a chilli papričku jalapeño vložte do středně velké misky. Přidejte nasekaný čerstvý koriandr, šťávu z limetky, olivový olej a dobře vše promíchejte. Ochuťte Creolským Cajunským kořením, zakryjte a dejte do ledničky. 

3.Ve středně velké misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekaný čerstvý koriandr, prolisovaný česnek, jarní cibulku a šťávu z limetky. Dobře vše promíchejte a ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Zakryjte a dejte do ledničky.

4.Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

5.Vyjměte kuřecí maso z marinády, nechte okapat a položte na gril. Grilujte 10 až 12 minut, nebo do doby, než maso bude lehce opečené, poté otočte a nechte dopéct. Sundejte prsa z grilu a nechte odpočinout na 1 až 2 minuty. Nakrájejte na úzké proužky a vložte je do misky.

6.Taco tortilly naaranžujete tak, že na dno dáte asi ¼ šálku nakrájeného salátu. Na vrch dejte salsu, pár proužků kuřecích prsou, nakrájené avokádo, jarní cibulku a završte lžičkou krému z limetek a koriandru. Ihned podávejte se salsou, krémem navíc a s velkým množstvím ubrousků!